Bureau of technical supervision

The construction of the campus for Google

After that, Google announced ambitious plans to build a campus in mountain view (California), and gradsovet rejected them, the company Bjarke Ingels Group (BIG) and Heatherwick Studio presented a less ambitious conception of the project.Строительство кампуса для Google
The new plans focused on the main building with rows of cafes and shops on the ground floor and offices above them. The room is designed so that visitors and employees of Google will constantly overlap. Over the building will be like a tent canopy.
Considering the large amount of glass that will be used for the construction of the campus, the architects have taken care of the birds – the main section of the building will be painted, in addition, it is planned to use the plants.
The architects expect LEED platinum certification. On the roof they will have a number of solar panels that will produce about 45% (or even more) required by the campus energy. Rainwater will be collected and used. Supervision of construction will be done by the company designer.
Although the project envisages the creation of Parking for 1200 cars, focuses on more “green” methods of transportation, such as public transport, bicycles or walking. Throughout campus will have Parking for bicycles and public transport will keep track.